Új Runaway játék készülElég kevés információ látott napvilágot, de abban biztosak lehetünk, hogy ezúttal is minőségi kalandban lesz részünk. Az új játékot nem számozták meg - Runaway: A Twist of Fate néven vonul be a köztudatba, ami köszönhető annak, hogy a történet nem igazán fog kapcsolódni az előző játékhoz, így nem akarták megtéveszteni az egyszeri játékosokat, illetve azokat, akiknek esetleg kimaradt volna Brian előző két históriája. A Twist of Fate hangulata sokkal komorabb lesz az eddig megszokottakhoz képest, erre jó példa, hogy a játék rögtön Brian ünnepélyes temetésével fog kezdődni, mikor is Ginát kell majd irányítanunk - persze nem kell megijedni, már az első fejezet végén visszakapjuk kedvenc főhősünket. Sőt, az eddig megszokottakhoz képest ezúttal nem mi fogunk menekülni, hanem Brian ered a nyomába valaki(k)nek.

A grafikára a korábbi részekben sem lehetett panaszunk, gyönyörű, kézzel rajzolt látványvilág fogadott bennünket, és ez a harmadik felvonásban sem lesz másképpen, csak megspékelve egy raklapnyi extra grafikai megoldással, mint például a látványosabb megvilágítások, a látószög megtörése az üvegen keresztül, és még sorolhatnám. A játék kezelése is sokkal kényelmesebb lesz, így a képernyőn található karakterekre elég lesz kétszer rábökni, és máris szóba elegyedhetünk velük, azaz nem kell megvárni, míg a főhős szépen lassan odabattyog a célszemélyhez, de a dupla kattintás érvényes a helyszínek közötti gyors áthaladásra is. A kevésbé elvetemült kalandoroknak lehetőségük lesz bekapcsolni az aktív tárgyak kiemelésére szolgáló mankót, de ki tudja milyen más módokon kíván még asszisztálni majd a program, ugyanis az alkalmi játékosok megnyerése is fontos szerepet játszik a fejlesztésben.

Ennyi, amit egyelőre tudni lehet a készülő új Runawayről, illetve, hogy 2009 első felére várhatjuk a megjelenést, méghozzá PC, Nintendo DS és Wii platformokra egyaránt.