• Új Silent Hill-filmen dolgozik az első rész rendezője, Christophe Gans
  • Egy Fatal Frame / Project Zero feldolgozás is készül

A Silent Hill-rajongók igencsak ínséges időszakot tudhatnak a hátuk mögött, az elmúlt hetek azonban elég biztatóak voltak, hiszen azok után, hogy felmerült a pletyka, miszerint két új játék is érkezhet, a Konami is úgy reagált, hogy vizsgálják a folytatás lehetőségét.

Most kiderült, hogy nemcsak a játéksorozat folytatódhat, hanem egy új film is készülhet: a 2006-os első rész rendezője, Christophe Gans bejelentette, hogy már dolgozik egy új Silent Hill-mozin.

uj-silent-hill-filmen-dolgozik-az-elso-resz-rendezoje-es-egy-masik-jatekfeldolgozason-is.jpg

Sőt, a francia direktor egy másik videojáték-franchise-t is célba vett, amely nem meglepő mód szintén horror: a Fatal Frame / Project Zero is feldolgozást kap az ő gondozásában.

"Két horrorfilm projektem is van jelenleg Victor Hadida producerrel. Egyrészt dolgozok a Project Zero adaptációján. A film Japánban fog játszódni, határozottan nem szerettem volna gyökerestül eltérni a játék kísértetházas alaphelyzetétől. Emellett készül egy új Silent Hill is" - nyilatkozta Gans az Allocine-nek.

A Silent Hill egyébként 2012-ben már kapott egy filmes folytatást Michael J. Bassett rendezésében: ez volt a Silent Hill - Kinyilatkoztatás, amely azonban az első résszel ellentétben óriási anyagi és kritikai bukás lett.