A nyáron érkező LEGO Batman 2 megannyi eddig nem látott hőst vonultat fel, de persze melléjük megfelelő arányban gonosztevőket is adagolni kell. Róluk eddig keveset tudtunk, most viszont bejelentésre került Bane és Mr Freeze, akiket Batman jobbkeze, Robin is hajkurászni fog. (A képek kattintásra megnőnek.)

Bane

Bane valódi neve ismeretlen, azt viszont mindenki tudja, hogy brutális külseje ellenére ő az egyik legokosabb szupergonosz a DC-univerzumban. A Venomnak nevezett drog segíti életben maradását, melyet sisakján keresztül adagol, és ez felel emberfeletti erejéért is. Ez a játékban úgy jelenik meg, hogy minden mérgező anyagra immúnis. Érdekesség, hogy a nyáron érkező, eddig fantasztikusnak ígérkező "A Sötét Lovag ébredése" című Christopher Nolan moziban is Bane-nek jut a főellenség nem túl hálás szerepe, akit mellesleg a már több filmben bizonyított Tom Hardy kelt életre a vásznon.


Mr Freeze

A fagyos leheletű Mr Freeze Batman egyik legtragikusabb sorsú ellenfele: a híres tudóst, Dr. Victor Friest átverték, megalázták, és már csak szerelme, Nora élteti, igaz ő csak egy fagyasztótartályban vegetál, míg Freeze igyekszik gyógyírt találni a bajára. Sajnálatos, hogy a jó doktor teljesen beleőrült a kutatásba: teste jelenleg csak nagyon alacsony hőmérsékleten képes életben maradni, aki pedig ellenszegül neki, az megtudja, milyen is élő jégkockának lenni, hisz Freeze egy tapodtat sem mozdul jégsugár-fegyvere nélkül. A LEGO Batman 2-ben is lefagyaszthatja a többi játékost, a víz megdermesztésével pedig mások által elérhetetlen helyekre platformot készíthet.


Robin

Batman szárnysegédje, Tim Drake a harmadik Robin, akit maga a Sötét Lovag képzett ki harcművészetből és informatikából -- mondhatni egy külön életet élő szuperhős. A játékban Robin, Batmanhez hasonlóan, képes ruhát váltani egy egész sor lehetőség szerint: a Hazard Suittal túlélheti a mérgező anyagok ártalmait, sőt a Hazard Cannon használatával lődözhet is velük a többi játékos "örömére". Ugyanakkor magára kaphatja az Acrobat Suitot, és a vele járó Zorb-labda segítségével aktiválhatja a pályán található speciális feladványokat.



A LEGO Batman 2: DC Superheroes júniusban fog megjelenni PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. Ha érdekel, milyen lesz a játék, akkor jó hírünk van: Bate-nek volt szerencséje kipróbálnia, és a következő PC Guruban minden tapasztalatát megosztja veletek.

Alant láthatjátok a hivatalos trailert is -- aki eddig nem nézte meg, pótolja, mert ritka jó anyag lett!