Novemberben útjára indult az első magyar streamingszolgáltató! Gyorsan bővül a kínálat, amiben a legkülönbözőbb hazai műfaji alkotásokat találjátok. Ma egy igazi klasszikus és egy 2017-es zenés vígjáték debütál a FILMIO-n.

filmio.jpg

Premierek

Egy szerelem gasztronómiája (2017)

  • Műfaj: musical / vígjáték
  • Szereplők: Bereczki Zoltán, Balla Eszter
  • Leírás: Egy excentrikus, de zseniális séf étterme a csőd szélére kerül. A bank hitelelbírálójának meghódítása az egyetlen út a hőn áhított hitel megszerzéséhez, ám ő távolról sincs elájulva a nárcisztikus szakács hókuszpókaitól. Azonban - mint oly sokszor - most is közbeszól a szerelem... – Mi az édes, romantikus gasztrovígjáték receptje? Végy egy marcona sztárséfet, adj hozzá egy gátlásos könyvvizsgálólányt. A szívüket főzd puhára és hosszan kavard a félreértéseket. Fűszerezd őket az elmúlt évtizedek legízletesebb slágereivel, egy csipetnyi szteppel és sok tánccal. Melegen ajánljuk!

Miss Arizona (1988)

  • Műfaj: melodráma / történelmi
  • Rendező: Sándor Pál
  • Szereplők: Hanna Schygulla, Marcello Mastroianni
  • Leírás: 1919, Budapest. Különítményesek megölik a könnyűvérű Mici zsidó ékszerész férjét a gyémántjai miatt. Micit gyermekével együtt egy zenész menti meg. Együtt menekülnek Olaszországba, ahol járják a városokat, zenélnek és énekelnek. Amikor a gyerek játékmackójából váratlanul előkerülnek Stein gyémántjai, a család visszatér Budapestre és mulatót vásárol. Az Arizona hamarosan világhírű lesz, Mici pedig sztár. Ám a háború őket is eléri

Filmajánló

Dögkeselyű (1982)

Egy feszes bosszúthriller a nyolcvanas évek Magyarországáról, ami tökéletesen felveszi a versenyt a korabeli amerikai mozikkal. William Friedkin Francia kapcsolatának ikonikus akciójelenete után András Ferenc hasonlóan dinamikus autós üldözést forgatott Budapest utcáin. A Dögkeselyű elemi erővel sújt le a Kádár-korszak romlottságára, illetve gazdasági és társadalmi igazságtalanságaira. Előkerül az értelmiségi lét alacsony megbecsültsége, a lakáshiány, a rendszeren belüli különbségek problémája és a magyar rendőrség inkompetenciája. Súlyos látlelet az ország helyzetéről 1981-ből, ami izgalmas thrillerként is megállja a helyét – Vukán Györgyék ikonikus filmzenéjével a háttérben. A főszerepben Cserhalmi György rág be az életét mérgező igazságtalanságok miatt, és indít bosszúhadjáratot a rendszer ellen.