• Eldőlt, melyik film képviseli Magyarországot a 93. Oscar-gálán
  • A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre lett a kiválasztott alkotás

Az elmúlt évek egészen sikeresnek bizonyultak Magyarország számára az Oscar-gálán, hiszen a legjobb idegen nyelvű film (most már legjobb nemzetközi játékfilm) kategóriában a Saul fia, valamint a Testről és lélekről is eljutott a jelölésig, előbbi pedig végül meg is nyerte a rangos díjat. Most pedig kiderült, melyik haza alkotás kapja meg az esélyt a következő, 93. díjátadón: Horvát Lili (Szerdai gyerek) második nagyjátékfilmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre lett a bizottság kiválasztottja.

kiderult-melyik-filmet-nevezi-magyarorszag-az-idei-oscar-dijra.jpg

A film egy negyvenéves idegsebészről, Mártáról szól, aki karrierjét maga mögött hagyva hazatér Magyarországra, hogy új életet kezdjen friss szerelmével, Jánossal. A történet azonban hamar váratlan fordulatot vesz: a férfi nem jelenik meg a megbeszélt randevún, majd amikor Márta rátalál, kiderül, hogy soha nem találokztak még – János legalábbis ezt állítja.

A jövő évi Oscar-gála a koronavírus-járvány miatt a szokásosnál később, április 25-én kerül megrendezésre, de a nevezési feltételeken és egyes kategóriákon is változtattak.