• Későbbre kerülhet a 2021-es Oscar-gála
  • Az új dátum egyelőre még nem ismert

Az év legnagyobb presztízsű filmes díjátadóját, az Oscar-gálát hagyományosan februárban vagy márciusban szokták tartani Los Angelesben, és eddig ez volt a terv a következő évre is, miután a 93. Oscar-díj időpontját 2021. február 28-ra tűzték ki. Ez azonban most változhat, a Variety értesülései szerint ugyanis az Amerikai Filmakadémia erősen fontolgatja azt, hogy későbbre tolja az eseményt.

elhalaszthatjak-a-2021-es-oscar-galat.jpg

Több forrás is azt állítja, hogy komoly esély van a jövő évi gála elhalasztására, de hogy mi lehet az új dátum, illetve hogy ez lehetőséget ad-e azoknak a filmeknek, melyek a szokásos év végi határidő után kerülnek csak bemutatására, azt egyelőre nem tudni.

Korábban egyébként úgy tűnt, hogy nincs veszélyben az Oscar-díj, hiszen az Akadémia úgy döntött, megadja a lehetőséget azon filmeknek is, melyek végül nem jutottak el a mozikig, de a kategóriákon is változtattak. Most azonban úgy tűnik, változhat a dátum is - a végleges döntés bizonyára nagyban függ attól, hogy miként alakul a járvány és mikor nyithatnak ki újból az amerikai mozik.