Az HBO GO után a Netflix is beszámol legnézettebb tartalmairól. Év végi összegzésében a streamingszolgáltató elárulta, hogy idén négy és félszer annyit filmeztek kínálatukban a magyarok, mint tavaly. Hazánkban egyértelműen a drámák a legnépszerűbbek, de sok vígjátékot és a thrillert is nézünk, valamint 2020-ban nagyobb hangsúlyt kaptak a szinkronos gyerekfilmek.

the-crown-3-evad.PNG

A dráma persze elég tág kategória, igazából nem is tekinthető filmműfajnak. Olyan sorozatoknak sikerült mindenesetre elbűvölnie idén a hazai közönséget, mint a A vezércsel, a Barbárok, a Lucifer és A korona. Az alábbiakban műfajokra lebontva láthatjátok a legfontosabb tartalmakat.

the-queens-gambit.jpg

Vígjátékok és coming-of-age

Idén a legsikeresebb vígjátéknak az Űrhadosztály és az Emily Párizsban minősült. A Netflix még kiemel két komikus elemekkel tűzdelt coming-of-age sorozatot: sokan követték a Szexoktatást és az Én még sosem…-et.

Thriller és akció

A felnövés tematika előkerült a thrillerek között is: a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) című kiváló magyar film mellett jó eredményeket ért el a Sötétség. Az akció alműfajban a Nagy pénzrablás, a Veszélyes hazugságok és a Spenser az igazság nyomában címeket kell említeni.

img20200403154718.jpg

Más műfajok

Nem kevésbé népszerűek a romantikus filmek (pl. A csókfülke 2Karácsonyi hadgyakorlatA fiúknak - Utóirat: Még mindig szeretlek) és a dokumentumfilmek (pl. Társadalmi dilemma, David Attenborough: Egy élet a bolygónkonFormula 1: Hajsza a túlélésért).

sci-fik és fantasy-k között is akadnak sikeres opuszok. Leginkább Az Esernyő Akadémiát, a Barbárokat és a Ragnarököt kedveltük itthon (és egyébként külföldön is), de érdemes kiemelni a Cursed: Átkozott és a Kulcs a zárját című sorozatokat, ill. a fentebb már említett Lucifert.

umbrella-academy-netflix-premiere-date.png

Animációs filmek

A gyerekfilmek között az animációs alkotások viszik a prímet. A Jurassic Park: Krétakori tábor, az Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz, a Lunaria - Kaland a Holdon és a Táncra fel! egyaránt sok nézőt vonzott, de egy felnőtteknek szóló anime, a Zeusz vére c. széria is bekerült az elitbe.

blood-of-zeus-02.jpeg

Írjátok meg kommentben, hogy ti melyik sorozatokat és filmeket kedveltétek idén a legjobban a Netflix kínálatából!