• Elindult egy Tender nevű lelki társkereső oldal
  • Ez azonban a Paradox Interactive égisze alatt futó ARG
  • A jelek egy új Vampire: The Masquerade játék felé mutatnak

Új lelki társkereső oldal indult el a neten, a neve Tender. Elsőre semmi furcsa nincs benne, olyan, mint minden hasonszőrű társa, legalábbis, amíg nem a Paradox Interactive-nál regisztrált fiókunkkal jelentkezünk be, mert akkor aztán elindulnak a furcsaságok. A Tender ugyanis egy ARG, vagyis egy alternate reality game.

Ha az említett fiókkal jelentkezel be, válaszolnod néhány kérdésre. Az ártatlannak tűnő kérdésekre választható válaszok viszont már meglehetősen furcsák. Például a „hogyan írnád le magad egy érzelemmel” résznél csak pesszimista válaszok vannak: dühös, depressziós, zsibbadt és hisztérikus. A Tender eztán megkér, hogy válasszunk egy képet, ami jól körbeír minket. A képek között ott van Samara A kör című filmből, egy vérpaca, egy halom féreg, meg egy kiakasztóan mosolygó bohóc, ami simán elmenne bármelyik horrorfilmbe.

És a rövidke kvíz teli van ilyen bizarr kérdésekkel és válaszokkal. Az eredmény – egy random nicknév és egy fura leírása a lelkednek – is hasonlóan bizarr és a maga sötét módján mókás. De ezzel még nincs vége a dolognak, ugyanis, ha kész vagy a regisztráció folyamatával, kapsz néhány feladatot. Ezek az elkövetkezendő 6-8 hétben folyamatosan változnak, és XP jár értük, amivel egyre magasabb szintre juttathatod profilodat.

Az e heti feladat egyike, hogy írjuk le három szóval, mit csináltunk a múlt héten. Olyan lehetőségek születhetnek, mint elloptam egy autót, megettem egy macskát, és így tovább. A második feladatban ki kell deríteni, melyik az öngyilkosságért felelős érzelem hiányzik az oldalról a videóban felsorolt listából (kis segítség: a trust, azaz a bizalom).

Hogy mindebből hogyan következik, hogy a Paradox egy új Vampire: The Masquerade játékon ügyködik? Nos, a program a World of Darkness univerzumban foglal helyet, ami a White Wolf Publishing tulajdonában állt. Ezt a Paradox 2015-ben felvásárolta, így a World of Darkness, vele együtt a Vampire: The Masquerade a tulajdonukba került, és már akkor bejelentették, hogy több digitális játékot is terveznek.

Ehhez még tegyük hozzá, hogy tavaly a Paradox elnök-vezérigazgatója, Fred Wester „egyértelmű választásnak” nevezte a Vampire: The Masquerade – Bloodlines folytatását

Emiatt született meg az a teória, hogy a Paradox a Tenderrel kezdte el promózni az új Vampire játékot, amit 6-8 héten belül fognak leleplezni.