• Befutott a Nintendo negyedéves üzleti jelentése
  • Több mint 11 millió Switch fogyott az ünnepi időszakban

A Microsoft után a Nintendo is előrukkolt negyedéves üzleti jelentésével, a japánok pedig – ahogyan arra számítani lehetett – egészen elképesztő számokat villantottak, hiszen hiába az újgenerációs konzolok, a Switch továbbra is hihetetlen magasságokban szárnyal.

Az októbertől decemberig tartó időszakban 11,57 millió konzol került a boltokba (ez 7 százalékos javulás 2019-hez képest), ezzel pedig összességében már 79,87 milliónál jár a masina, amivel megelőzte az összeladások tekintetében a 3DS-t. Nagyon úgy néz ki tehát, hogy a Switch könnyedén át fogja venni a trónt a 101 millióig jutó Wii-től, mint a Nintendo eddigi legsikeresebb otthoni masinája.

61-millio-switch-22-millio-animal-crossing-ismet-elkepeszto-szamokat-villantott-a-nintendo.jpg

Ami a játékokat illeti: a legnagyobb siker ezúttal is az Animal Crossing: New Horizons volt, amiből több mint 5 millió fogyott a vizsgált negyedévben, ezzel pedig összességében már 31,18 milliónál tart.

Anyagiakra lefordítva mindezt: a negyedévben a Nintendo 634 milliárd jen bevételre és 229 milliárd jen nyereségre tett szert, az üzleti év egészét tekintve pedig már 1,4 billió jen bevételnél és 521 milliárd jen profitnál tartanak. Ez nemcsak 37, illetve 98 százalékos javulást jelent az egy évvel korábbihoz képest, de az előzetesen kitűzött célokat (1,6 billió jen bevétel és 560 milliárd jen nyereség) is gond nélkül meg fogják ugrani március végéig.