• Közzétette negyedéves üzleti jelentését a Microsoft
  • A mostani negyedévben még biztosan marad a géphiány

A konzolgyártók közül a Microsoft rukkolt elő elsőként negyedéves üzleti jelentésével, melyből kiderült, hogy a videójátékos részleg bevétele 5 milliárd dollár volt az októbertől decemberig tartó időszakban, ami 51 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Ez természetesen az Xbox Series X és az Xbox Series S megjelenésének köszönhető, melyek együttesen az Xbox történetének legerősebb nyitóhónapját produkálták, pontos eladási adatokat azonban továbbra sem kaptunk.

tovabbi-gephianyra-figyelmeztet-a-microsoft.jpg

A jelentésből megtudtuk azt is, hogy az új gépek iránti kereslettel még mindig nem tudják tartani a lépést a kínálati oldalon, így a mostani negyedévben (január-március) még egészen biztosan marad a géphiány, és a Microsoft szerint nem kizárt, hogy a következő időszakra is áthúzódik.

A bevételek mellett a felhasználók aktivitását is boldogan lobogtathatja a Microsoft, az aktív Xbox Live felhasználók száma ugyanis elérte a 100 milliót a vizsgált időszakban, az Xbox Game Pass pedig immáron 18 millió előfizetővel rendelkezik.