• Újabb fesztiválok versenyprogramjába került be a Post Mortem
  • A film története szerint a spanyolnátha idején egy fotós kapcsolatba lép kísértetekkel
  • Amint kinyitnak a mozik, Magyarországon is bemutatják a filmet

Sajnos a koronavírus keresztülhúzta a hazai filmkészítők terveit. Miközben sikerrel szerepel a világ különböző feszitváljain, továbbra is várja a mozik újranyitását a Post Mortem. Bergendy Péter (A vizsgaTrezor) kísértethorrorja az I. világháború után, a spanyolnátha pusztításának idején játszódik. Főhőse egy falvakat járó fotós, aki halottakról készít képeket családjuk körében, mígnem természetfeletti jelenségekbe ütközik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, a fotós pedig egyre veszélyesebb módokon próbál kapcsolatba lépni velük.

A Klem Viktor,  Hais Fruzsina, Schell Judit, Reviczky Gábor, Anger Zsolt és Hámori Gabriella főszereplésével készült film trieszti díja után most újabb négy fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást. Szerepel a világ egyik legnagyobb fantasztikus fesztiválján, az évente több mint 60.000 látogatót vonzó brüsszeli BIFFF-en. A Peter Jackson, Terry Gilliam, William Friedkin, Park Chan-Wook és Guillermo del Toro vendégeskedésével zajló rendezvényt idén online tartják április 6-18. között.

Két brazil fesztivál is műsorra tűzi a Post Mortemet áprilisi versenyprogramjában: Latin-Amerika legnagyobb fantasztikus filmes eseménye, a Porto Alegre-i Fantaspoa Fesztivál, valamint a Sao Paolo-i Cinefantasy. De megméreti magát Bergendy Péter filmje a portói Fantasporton is.

„Nagyon jó érzés, hogy filmünk a fesztiválszerepléseknek köszönhetően eljut számos európai országba. Több személyes megkeresést kaptam neves horrorfesztiváloktól, hogy szeretnék a filmet az ő nagyvásznukon vetíteni. Mégis a legfontosabb, hogy a fesztiválvetítések és a járvány lecsillapodása után végre itthon is bemutathassuk a Post Mortemet, és láthassa a magyar közönség a moziban, ahová a filmet készítettük” – nyilatkozta a rendező. „A POST MORTEM a hazai mozikba is eljut, mihelyt ezt a járványhelyzet lehetővé teszi” – áll a film hivatalos sajtóközleményben.

postmortem-film-2020.jpeg