• Csökkent a GameStop üzlethálózat bevétele
  • Emiatt többszáz bolt zár be

A GameStop az Egyesült Államok és Kanada legnagyobb videojáték üzlethálózata, amit 1984-ben alapított három üzletember, Leonard Riggio, Daniel DeMatteo és Richard Fontaine. Harmincöt év alatt több mint 5500 bolt nyílt szerte a világon, azonban az elmúlt években folyamatosan csökkent a GameStop bevétele, aminek következtében tavaly több, mint 300 kereskedelmi egység zárt be az USA-ban, idén pedig folytatódnak az üzletbezárások.

Az elmúlt időszakban 28 százalékkal csökkentek az eladások, ennek ellenére a GameStop tudott némi profitra szert tenni a pénzügyi év utolsó negyedévében. Ennek ellenére a GameStop nem nyújtott pénzügyi útmutatót erre az évre, ugyanakkor elvárásként megfogalmazásre került, hogy a GameStop exkluzív termékeket el kell adni.

A GameStop exkluzív játékmagazinja, a Game Informer az elmúlt időszakban két elbocsátási hullámban is elküldte jó néhány alkalmazottját, ennek ellenére fenn kívánja tartani a magazin kiadását, sőt az online oldalukat interaktív tartalmakkal akarják bővíteni. A GameStop legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a koronavírus terjedése ellenére nem rendelt el ideiglenes bezárásokat (azóta ez megtörtént), áruházi átvételre azonban még mindig lehetőség van, a helyi törvényeknek megfelelően.

Támogasd te is a PC Gurut!

gamestop-1.jpg