• A Bloomberg szerint az idei ünnepi szezonban érkezhet a "Switch Pro"
  • Hasonló erősségű lehet a gép, mint a PS4 Pro és az Xbox One X

A közelmúltban már volt egy csokor híresztelés a régóta pletykált erősebb Nintendo Switch kapcsán, amikor is a Bloomberg megbízható forrásból úgy értesült, hogy 7 hüvelykes OLED kijelzővel és 4K támogatással érkezhet a konzol új változata. Most pedig ismét a Bloomberg közölt cikket a témában, melyben összefoglalták a legújabb híreszteléseket az állítólagos "Pro" modell kapcsán.

a-nintendo-allitolag-arra-keri-a-fejlesztoket-hogy-alljanak-keszen-a-4k-ra.jpg

A cikk szerint a Nintendo a 2021-es ünnepi szezonban tervezi megjelentetni az új hardvert, amire óriási hangsúlyt fektetnének, hiszen nemcsak a nyitókínálat lenne hatalmas (12 millió eladott konzollal kalkulálnak az októbertől decemberig tartó negyedévre, ami még a tavalyi 11,5 milliót is túlszárnyalná), hanem több játék premierét is ekkorra időzítenék, élükön a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatásával.

Ami a teljesítményt illeti: a revízió nagyjából a PS4 Pro és az Xbox One X szintjén lenne a hardveres képességeket tekintve, az árcédula pedig várhatóan 20 százalékkal növekedne a Switch mostani árához képest. Nem győzzük azonban hangsúlyozni: a neves forrás ellenére mindez továbbra is csak pletyka, így ne vegyetek mérget a leírtakra.