• Átlépte a 200 milliót a Netflix előfizetőinek száma
  • 2020 utolsó negyedévében 6,64 milliárd dollár volt a bevételük

Közzétette negyedéves üzleti jelentését a Netflix, melyből kiderült, hogy az októbertől decemberig tartó időszak erősebbnek bizonyult a streamingszolgáltató számára a vártnál, az előzetesen jósolt 6 millió helyett ugyanis több mint 8,5 millióval nőtt az előfizetők száma. Ezzel pedig egy jókora mérföldkövet hagyott maga mögött a Netflix: a felhasználók száma átlépte a 200 milliós határt – jelenleg 203.7 millióan vannak világszerte. A negyedéves bevétel 6,64 milliárd dollár (átszámítva közel 2000 milliárd forint) volt, ami 21 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

ujabb-oriasi-merfoldkovet-lepett-at-a-netflix-elofizetoinek-szama.jpg

2020-ban összességében 37 millióval nőtt az előfizetők tábora, melynek nagy része a nemzetközi piacról érkezett, az új felhasználók 83 százaléka ugyanis Észak-Amerikán kívüli. A legnépszerűbb sorozatok A korona negyedik évada, illetve A vezércsel voltak – utóbbira 62 millióan voltak kíváncsiak az első hónapban, ezzel pedig minden idők legnézettebb saját gyártású sorozata lett.

A Netflixnél jelenleg nem kevesebb mint 500 új produkció készül, ami pedig kifejezetten az idei felhozatalt illeti: 2021-ben 71 új film érkezik majd, melyek közül minden hétre jut majd legalább egy a szolgáltató beharangozója szerint.