• A PS4K még a PlayStation VR előtt megjelenhet
  • Kétszer erősebb GPU-ja lesz, mint a PS4-nek
  • 4K-s Blu-ray olvasót kap, a nem 4K-s játékokat felskálázza
  • Egy GOW4 című játék és a Deep Down már eleve a PS4K-ra készül

Alig pár napja röppent fel a hír, hogy érkezik a PlayStation 4.5, avagy PS4K, aztán két nappal ezelőtt már a Wall Street Journal is erről írt. Az újság azt sem rejtette véka alá, hogy forrásaik szerint az új konzol a PlayStation VR októberi megjelenése előtt be fog mutatkozni.

Most a NeoGAF-on számolt be egy OsirisBlack nicknevű egyén arról, mit is várhatunk majd a PS4K-tól. Elmondása szerint a GPU-ja kétszer erősebb lesz, mint a PS4-nek, és jobb processzor fog morogni benne, ez viszont az árát is megdobhatja. A Sony célja jelenleg a 399.99 dolláros (kb. 110 ezer forintos) ár megtartása, de ha ez nem jön össze, akkor sem akarnak 499.99 dollárnál (kb. 140 ezer forintnál) többet elkérni a vásárlóktól.

A masinában 4K-s Blu-ray lejátszó lesz, és azokat a játékokat, amik nem tudnak 4K-s felbontást, szépen felskálázza. Mindemellett valamilyen VR media player appot is kap, amiről részletesebben egyelőre nem beszéltek.

Mivel a játékkészítők már rendelkeznek a PS4K fejlesztői készletével, az indulásakor több játék is lesz, ami maximálisan kihasználja. A PlayStation VR-ra fejlesztett, pár napja megjelent Eve Valkyrie, a Robinson: The Journey és a GT Sport az elmondottak alapján a PS4K minden lehetőségével élni fog, míg a Deep Down és egy GOW4 (tán csak nem a következő God of War? – OsirisBlack nem tudta megmondani) már direkt erre a platformra lesz elkészítve.

playstation-45.jpg