• Nem rendeli meg a Netflix A Sötét Kristály 2. évadját
  • A pozitív kritikai fogadtatás ellenére túl drágának bizonyulhattak a vizuális megoldások
  • A sorozat készítői keresik a folytatás lehetőségét

Számos ígéretes/izgalmas sorozatot kaszált el mostanában a Netflix (pl. Ez így nem OK, Valós halál), most pedig A Sötét Kristály – Az ellenállás kora is erre a sorsra jutott. A jelenség nyilván nem független a koronavírus okozta pénzügyi nehézségektől. Tisztán gyenge nézettségi adatokkal azonban nehéz lenne magyarázni a kaszákat, tekintve, hogy a vezető streamingszolgáltató nem közli statisztikáit, az említett szériák pedig pozitív kritikai visszajelzéseket kaptak.

netflix-dark-crystal.png

  • Az Age of Resistance a legendás bábmester, Jim Henson 1982-es filmjének előzménytörténetét mutatja be. A főszerepben három tünde látható, akik a varázslatos univerzum elnyomói ellen szítanak lázadást.
  • A produkcióban megtartották az eredeti bábtechnikát, de számos digitális eljárással frissítették fel a képeket.
  • A főszereplők hangját színészcsillagok sora (pl. Taron Egerton, Helena Bonham Carter, Natalie Dormer, Mark Hamill, Alicia Vikander) kölcsönözi.

0b3c30cecc3d421b033530373b15056f9c-21-dark-crystal-age-of-resistance2xrsocialw600.jpg

Valószínűsíthető ugyanakkor, hogy pl. A Sötét Kristály esetében a drága bábtechnikai és vizuális megoldások nem hozták meg az elvárt nézettséget, emiatt is emlegették a Netflixnél drága csalódásként a produkciót. Lisa Henson, a sorozat producere jelentette be a szomorú hírt, egyúttal – az ilyenkor megszokott módon – közölte, hogy keresik a történet folytatásának a lehetőségét.