• A következő hetekben folyamatosan egyre több GameStop nyit majd ki újra
  • A vezetőség 30-50 százalékos fizetéscsökkentést vállalt be
  • Valamelyest a dolgozók is érintettek

Március 21. óta az összes GameStop bolt zárva tart az Egyesült Államokban, és bár az üzletek kétharmadánál így is volt lehetőség arra, hogy a vásárlók helyben vegyék át a megrendelt termékeket, olyan üzletek is próbálkoztak ilyesmivel, ahol tiltva volt ez a megoldás.

A jó hír az, hogy hamarosan némileg enyhülhet a helyzet, a GameStop ugyanis bejelentette, hogy Olaszországban, Ausztriában, Németországban, iletve Dél-Karolina és Georgia államokban újból kinyitnak az üzleteik, a következő hetekben pedig további országokban és államokban lehet számítani hasonlóra.

ujbol-kinyitnak-a-gamestop-uzletei-de-massziv-fizetescsokkentes-is-jon.jpg

Ezzel együtt a cégen belül masszív fizetéscsökkentések várhatók: az igazgatóság például ideiglenesen 50%-kal kevesebbet tesz zsebre, köztük George Sherman vezérigazgató is. A vezetőség bérét 30%-kal vágták meg, de a hierarchia alsóbb része is érintett, hiszen egyes dolgozók szintén 10-30%-os bércsökkentésben részesültek, illetve akad olyan is, akit szabadságra küldtek.

A GameStop bevételei egyébként 23 százalékkal csökkentek az elmúlt két hónapot nézve 2019 hasonló időszakához képest, hiába volt némi fellendülés a boltok bezárását megelőzően.