• A nyitvatartási tilalom ellenére továbbra is működött egy bostoni GameStop
  • Kesztyűben és felragasztott műanyag zacskókkal szolgálták ki a vevőket

Bár a videojáték-ipar az eladások tekintetében egyelőre nem érezte meg különösebben a koronavírus-járványt (sőt, az eladások egyelőre növekednek), a rengeteg csúszás azért intő jel arra vonatkozóan, hogy lehetnek még gondok. Nem is beszélve a bolti játékértékesítésről, amely egyre nagyobb bajba kerül - Angliában például az összes GAME-üzletet bezárták.

Hasonló a helyzet az Egyesült Államokban is, ahol Massachusetts államban már kizárólag a legfontosabb árukat értekesítő boltok maradhatnak nyitva. A GameStop - amely alapból is nehéz helyzetben van - megpróbálta ennek megfelelően pozicionálni magát, mondván olyan termékeket árulnak, melyek segítik az otthoni munkavégzést, miután azonban a hatóságok rájöttek, hogy Boston városában továbbra is működik egy üzlet, nem sokkal később bezáratták azt.

bezarattak-egy-illegalisan-mukodo-bostoni-gamestop-uzletet.jpg

Kép: Boston Globe

A vezetők emailben adták ki az instrukciókat a dolgozók számára, miszerint használjanak kesztyűt, vagy ha nincs, akkor ragasszanak GameStop műanyag zacskókat a kezükre (!), és így adják ki a megrendelt termékeket a vevőknek a bejárati ajtónál, egy szűk résen. Ez az állapot azonban nem sokáig maradhatott végül. A hírek szerint a Dorchester városnegyedben található üzlet nem kapott bírságot.

Támogasd te is a PC Gurut!