• Szabadságra küldte dolgozóit a GAME
  • Áprilisban mindenkinek állják a fizetését
  • Májustól már senkinek sem garantálják a munkát

Bár a bevételeket tekintve egyelőre pozitívan hat a koronavírus-járvány a videojáték-iparra, vannak ágazatok, melyek már most is bajban vannak. A bolti játékértékesítés tipikusan ilyen - főleg azokban az országokban, ahol komolyabb intézkedéseket vezettek be. Ilyen többek között az Egyesült Királyság is, ahol a GAME bolthálózat mind a 247 üzlete kénytelen volt bezárni a kormány döntése értelmében - azóta kizárólag online működnek.

mindenkit-szabadsagra-kuldott-a-game-bolthalozat-es-ez-meg-csak-a-kezdet.jpg

A GAME anyacége, a Frasers Group nemrég arról értesítette bolti dolgozóit, hogy mindenkit szabadságra küldenek. Április 30-ig mindenki megkapja a teljes fizetését, ám hogy utána mi lesz, azt nem tudni - a levél szerint nem tudják garantálni sem a fizetést, sem pedig az állást senkinek.

"Nekünk és önöknek is úgy kell tervezni, hogy a következő hónapok egyre nehezebbek lesznek. Nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy drasztikus lépéseket kell tennünk, mert nehezek a körülmények" - áll a levélben.

A Eurogamer több dolgozóval is beszélt, akik általánosságban pozitívan reagáltak a levélre, szerintük ugyanis korrekt lépés a cégtől, hogy legalább ebben a hónapban biztosítják a pénzügyi stabilitást számukra, egyben időt adva nekik, hogy felkészüljenek a nehéz időszakra, illetve adott esetben új munkahelyet keressenek.

Támogasd te is a PC Gurut!