• Lehet, hogy végül csak elkészül a Left 4 Dead 3
  • Legalábbis egyes friss szivárgások szerint
  • Ezek alapján a Valve gyökeresen átgondolta a játékfejlesztési stratégiáját a Half-Life: Alyx bejelentés után

A Left 4 Dead első két része hatalmas sikernek örvendett, és sokan valószínűleg a mai napig nagy szeretettel gondolnak vissza rájuk, azonban a sorozat sajnos sosem kapott harmadik részt, ráerősítve arra a meme-re, miszerint a Valve-nál senki sem tud háromig számolni. Ez viszont most lehet, hogy megváltozhat, legalábbis a legfrissebb szivárgások arról számolnak be, hogy a legendás stúdió nekilátott a Left 4 Dead 3 elkészítésének.

A belsős forrásokra hivatkozó szivárgások szerint a Valve embereit meglepte a Half-Life: Alyx körüli hatalmas lelkesedés és izgatottság, és ennek hatására villámgyorsan átütemezték a jövőre vonatkozó terveiket. Mint mi is beszámoltunk róla, a játék bejelentése után valósággal elkapkodták a Valve VR headsetjét, a cég pedig úgy döntött, a jövőben több játékra lesz szüksége, hogy ki tudja elégíteni ezt a hirtelen megugrott igényt. Érdekesség, hogy ugyanezen források szerint a Valve egyszer már megpróbálkozott a Left 4 Dead 3 elkészítésével 2011 végén, 2012 elején, akkor azonban végül elkaszálták a projektet.

Fontos persze kiemelni, hogy mindez csak szivárgás, nem pedig hivatalos bejelentés, és érdemes is fenntartásokkal kezelni, mi azonban mindenesetre örülnénk neki, ha a Valve a jövőben tényleg visszatérne egy kicsit a játékfejlesztéshez is.

letf-4-dead-3-01.jpg