Hogy a Naughty Dog a Nathan Drake zárótörténeteként aposztrofált Uncharted 4: A Thief’s End kiadása után is egyben tartsa a játék rajongói közösségét, azzal álltak elő, hogy egy petákot sem kérnek a négy hullámban (2016 nyarán, őszén és telén, valamint 2017 tavaszán) érkező DLC-ékért. Csupán egyvalamit szeretnének: játsszunk az Uncharted 4-gyel, lehetőleg minél többet.

A Playstation blogon Robert Cogburn vezető játéktervező által ismertetett formula ismerős lehet: a napi kihívások teljesítéséért és meccseken kivívott győzelmekért úgynevezett Relicset kapunk, ami a játék saját valutája. Ezt aztán mindenféle, más kiadók által kemény valódi pénzbe kerülő DLC-ékbe csomagolt földi jóra költhetjük el, amiket a DLC Gameplay Chestek rejtenek. Ilyen „láda” lesz például a külsőt egyedivé tevő ruhákat rejtő Vanity Chest, vagy a fegyvereket és ideiglenes boostokat biztosító Gameplay Chest.

Pay to win mikrotranzakciós rendszernek tűnik? Nos, nem egészen az, legalábbis Cogburn szerint, ugyanis minden tartalmat fel lehet oldani pusztán játékkal, csak idő és kitartás kérdése. Ugyanakkor a türelmetlenek vásárolhatnak Uncharted pontokat a Playstation Store-ban, amivel azonnal hozzájuthatnak az in-game cuccokhoz.

És mit rejtenek majd a DLC-csomagok? Az első hullámban lesznek új térképek, játékmód, fegyverek, boostok, ötvennél is több skin, száznál több vanity item, új mysticalok és videó visszajátszási fícsör. Az ősszel érkező csomagban pedig a fentiek mellett kooperációs mód fog lapulni, a maradék két csomag pedig a skinekre, fegyverekre és egyéb eszközökre koncentrál.

uncharted-4-a-thiefs-end-multiplayer-roadmap.jpg

Azok, akik megvásárolják a Digital Deluxe Editionhoz is járó Triple Packet, az első egyjátékos add-on mellett két többjátékos csomaghoz is hozzájuthatnak, amikben szintén fegyverek, skinek és ruhák lapulnak – ezeket azonban szintén fel lehet majd oldani a Relicsekkel.

Továbbá kiderült, milyen többjátékos módokra számíthatunk: Ranked Team Deathmatch, területfoglalós Command, sima Team Deatmatch, a már korábban emlegetett Plunder, új játékmechanikákat rejtő Warm Up Playlist és NPC-ék ellen, kihívásokat nyújtó Trials.