A Focus Home Interactive a hétvége folyamán jelentette be, hogy 2013-ban egy új Sherlock Holmes-játékot fognak kiadni. A Crimes & Punishments alcímmel ellátott folytatás a tavalyi The Testament of Sherlock Holmesban bemutatkozott játékmenetelemekre építkezik, vagyis ez sem egy hagyományos point & click kalandjáték lesz, de persze ez nem jelenti azt, hogy ne kellene majd nyomoznunk.

A történetről egyelőre keveset tudunk, csak annyi biztos, hogy a 60-as évek Sherlock-filmjeire alapozták a főszereplőnk jellemét, akivel nyolc esetet kell megoldanunk. Ezekben gyilkosságokkal, emberrablásokkal és rablásokkal lesz dolgunk, ezúttal azonban nem csupán a törvény szigorú betartása a feladatunk, hanem komoly döntéseket is hoznunk kell, amelyek befolyásolják a megítélésünket, s gyakran váratlan következményekkel járnak.

A Sherlock Holmes: Crimes & Punishments valamikor 2013-ban fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. A fejlesztést ismét a Frogwares végzi, ám most először nem a házi készítésű grafikusmotorjukat használják, hanem az Epic jól bevált 3-as számú Unreal Engine-jét, hogy az eddigi részeknél jóval részletesebb tetthelyeket és szebb animációkat kapjunk.

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments Játékképek