Apoc, az EA közösségi menedzsere a fentiek miatt is jónak látta tisztázni a helyzetet, ezért pontokba szedett pár tudnivalót, íme:

A Commander's Challenge nagyon hasonló lesz a General's Challenge Mode-hoz, ám nem egy sima achievement-alapú móka. Gyakorlatilag 50, eltérő feladatokat és kihívásokat rejtő miniküldetésről van szó, mely az Uprisingtól teljesen külön áll, azaz nem a sztori része.

Mivel az alapjáték még nagyon „pörög” a piacon, nem akartak hozzáadni egy negyedik frakciót, hogy ezzel megkavarják a dolgokat (főleg nyilván az egyensúlyt kellett volna újrahangolni), ezért úgy döntöttek, hogy a közösségre hallgatnak, akik új egységeket és történetet kértek, ezért aztán az Uprising mindhárom fél sztoriját folytatja, a negyedik minikampány pedig Yuriko háttértörténetét meséli el. És bár kooperatív módot nem tartalmaz az expanzió, nem felejtették el a srácok a multi szerelmeseit, ám hogy ez mit takar, arról csak később fognak többet elárulni.

Az Uprising egy halom új multiplayer pályát tartalmaz a skirmish módhoz, ám ezeket később patch formájában az alapjátékhoz is biztosítani fogják.

A cucc, mint megírtuk, márciusban kizárólag digitális terjesztéssel kerül forgalomba az EA Store rendszerén keresztül, de más megoldásokat is keresnek, közte természetesen a dobozos verzió kiadását is.

Az ajánlott fogyasztói árat még nem döntötték el; annak egyik oka, hogy a digitális terjesztés mellett döntöttek, a költséghatékonyság, hiszen kihagyva pár közbülső állomást, olcsóbban kínálhatják a terméket ezekben a vérzivataros időben.

Utóbbi kijelentésnek kicsit ellentmond, hogy a Direct2Drive már beárazta a csomagot, hiszen oldalukon 19.95 dollárért (kb. 4100 Ft) lehet előrendelni az Uprisingot, igaz, egyelőre csak az amerikai és kanadai játékosoknak.

(Az alábbi, a Harbingert ábrázoló képért köszönet Auchennek!)


Uprising: tisztább a kép