• A finn Fragment Productions berkeiben készülő Urban Empire-ben városépítő feladatok mellett fontos politikai és társadalmi kérdésekben is döntéseket kell hoznunk
  • Biztosítjuk a nők szavazati jogát? Leszámolunk a hippi mozgalommal? Megvesztegetjük politikai ellenfeleinket? Csak rajtunk áll, miként tartjuk fenn hatalmunkat.
  • A játék 2016 harmadik negyedévében jelenik meg számítógépekre

A banánköztársaság idilli mindennapjainak megteremtésére fókuszáló Tropico-sorozat után újra korlátlan hatalmat ad kezünkbe a Kalypso Media, ugyanis legújabb felkarolt projektjében, a Fragment Productions által készített Urban Empire-ben egy város polgármesterként tevékenykedhetünk.

A program a klasszikus városépítő szimulátorok műfaját menedzseri és politikai elemekkel dobja fel, vagyis feladatunk nem merül ki csupán a birodalmunk infrastruktúrájának és kerületeinek folyamatos fejlesztésében, és az ott élők biztonságának és jólétének biztosításában, hanem ügyes politikusként a hatalmon maradásunk is biztosítanunk kell. Ebben pedig szinte minden megengedett, szerezhetünk magunknak támogatókat, megzsarolhatjuk vagy megvesztegethetjük politikai ellenfeleinket, de akár becsületes munkával, új ideológiák, technológiák elterjesztésével, netán szavazati jogok biztosításával vagy megvonásával is a magunk malmára hajthatjuk a vizet.

A városok és az ott lakók életét 200 esztendőn keresztül kell irányítanunk, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen az 1820-as évektől indulva az egyes korszakok legnagyobb társadalmi és politikai fenyegetéseivel is szembe kell néznünk, ugyanakkor kihasználhatjuk a különböző úttörő jelentőségű technológiák (pl. videojátékok) , gyógyszerek, találmányok, ideológiák elterjedését birodalmunk fenntartására.

A játékmenet változatosságát 800 dinamikusan változó esemény (női jogainak alakulása, a gyermekmunka feltűnése, a hippi mozgalom elterjedése stb.) garantálja, ami alaposan befolyásolják majd a városunk mindennapjait és döntéseinket egyaránt, és persze az sem mindegy, hogy milyen társadalmi hátteret választva vágunk bele a kalandba. Ha a Kilgannons család sarjaként kormányozunk, akkor elsősorban a különböző jogok és a szociális egyenlőség biztosítás lesz számunkra a legfontosabb, Sant’Eliasként azonban inkább a tudományos előrehaladás és a tudás megszerzését preferáljuk majd.

A Urban Empire számítógépekre jelenik meg valamikor idén ősszel, ám ennél több még nem árult el róla a Kalypso Media, ám nem kell sokat várnunk majd az újabb információkra, hiszen a kiadó ígérete szerint a jövő héten esedékes GDC 2016-on részletekbe menően is leleplezi az programot.