A SportsSeoul lapra hivatkozva terjed a hír Twitteren, miszerint a Blizzard még idén május-június magasságában leleplezheti a Starcraft: Brood War HD remasterelt változatát. A forrás leírása alapján profi játékosoknak, tesztelőknek és részvényeseknek mutatták be a játékot, zárt ajtók mögött még novemberben, a BlizzConon. Valamint azt is hozzáteszi, hogy önálló, teljes értékű programról lesz szó, teljes Battle.net funkcionalitással.

A pletyka valóságtartalmáért kezességet nyilván nem vállalhatunk, mindenesetre két dolog is elgondolkodtató a híresztelés tekintetében. Egyrészt dél-koreai a forrás, mely az esport melegágya és nem kis népszerűségnek örvend a Brood War, lényegében erre épült fel az iparág, ráadásul a Starcraft 2 leleplezésére a világon először az ázsiai országban került sor. Másrészt a Blizzard már készít egy felújítást, a Diablo első része éled újjá évfordulójának alkalmából, és hasonlóképpen jövőre a Brood War is eléri a húsz éves kort, szóval ennél jobb alkalmat keresve sem találhatnának.

Ellene szól azonban, hogy november óta sok víz lefolyt a Dunán, és már az is kisebb csodának számít (feltéve, hogy igaz a hír), hogy eddig nem szivárgott ki semmi információ. Ennek megfelelően érdemes fenntartásokkal kezelni a mendemondát, a hitelességéről legkésőbb nyár végére meggyőződhetünk.

Szerintetek igaz a hír? Örülnétek egy felújított változatnak?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!