• A Valheim elérte az 500 ezer egyidejű játékost
  • Ez korábban csak 4 játéknak sikerült a Steamen

Lényegében hetek óta másról sem hallani, mint hogy a Valheim sikert sikerre halmoz, hiszen az egymillió, a kétmillió és a hárommillió felhasználó is nagyon hamar összejött a vikinges túlélőjáték számára. Az Iron Gate alkotása pedig – melyről tegnap mi is részletesebben írtunk – továbbra is nagy tempóban darálja a mérföldköveket: az egyidejú játékosok száma például vasárnap délután hajszál híján elérte az 500 ezret.

Kontextusba helyezve a fenti számadatot: a Grand Theft Auto 5 és a Postal után (melyeket már korábban túlszárnyalt) ezzel olyan játékokat előzött le a Valheim, mint az Among Us, a Life is Strange 2, a Fallout 4 és a Terraria. Az egyidejű játékosok csúcsát tekintve pedig most már csupán négy játék van előtte: a Cyberpunk 2077, a Dota 2, a CS:GO és a PUBG.

Hogy lesz-e újabb előzés? Ha ilyen tempóban növekszik továbbra is a Valheim népszerűsége, akkor nem kizárt, ugyanakkor ez már nagyobb falat lesz, hiszen a soron következő Cyberpunk 2077 már 830 ezres csúccsal áll, a többiek pedig már milliós nagyságrenddel büszkélkedhetnek.