A GTA-sorozattól már megszokhattuk, hogy a Rockstar Games maximálisan azon van, hogy hihető világot alkosson meg. Ez a törekvés természetesen a GTA 5-ben is jelen van, sőt ha lehet ilyet mondani, most egy új csúcsot ért el -- legalábbis, ami a szinkronhangok rögzítését illeti.

A sorozat egyik írója, Lucien „Lazlow” Jones a minap a chicagói WGN rádiónak beszélt a GTA 5-ön végzett munkájáról, s elárulta, hogy a háttérzajok rögzítéséhez sok-sok órányi anyagot úgy vettek fel, hogy átlagemberek házában állítottak fel mikrofonokat, s arra kérték őket, hogy a szokásos módon beszélgessenek egymás közt, mintha a felszerelés ott sem lenne.

A csapat továbbá felvette a kapcsolatot egy olyan emberrel, aki arra specializálódott, hogy bandatagokat szerződtessen szinkronmunkára. A Rockstar így a börtönből az előző nap szabadult keményfiúkkal rögzítette azokat a szövegeket, melyek nem csak a háttérbe vesznek, hanem a játékosoknak szólnak, s persze ezek felvétele során ki is kérték a jómadarak véleményét, akik nem egyszer javítottak a forgatókönyvön, mondván, hogy a valóságban olyan dolog nem hangzik el, amit az írók kitaláltak.

A Rockstar Games célja tehát az, hogy minden téren hiteles legyen a GTA 5, ezért kerülték azt, hogy egy Los Angelesben, úri iskolában tanult színész játssza el a kőkemény bűnöző szerepét, Lazlow elmondása szerint ugyanis annál nincs rosszabb.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

GTA 5 -- Megjelenés: 2013. szeptember 17. -- Gépigény: nincs