Rob Pardo tegnap bejelentette, hogy a Diablo 3-ban -- a játékon belüli aranyra épülő rendszer és a játékosok közötti cserebere mellett -- egy valódi pénzre alapozó, pénznemenként elkülönülő aukciós házat találunk majd, amivel a játékban felszedett tárgyakat, illetve később a karaktereinket adhatjuk tovább. A szolgáltatás közvetlenül a profilunkhoz csatlakozik, a játékon belül pedig bármikor indíthatunk egy aukciót, és szinte minden tárgyunkat vásárra vihetjük, kivételt képeznek persze a történethez kapcsolódó és a nagyon különleges tárgyak, a hardcore módban pedig pénzes aukciós ház nincs is, védve ezzel a játékosokat, ezen a fokozaton ugyanis ha meghal a karakterünk, úgy is marad.

Diablo 3 JátékképekDiablo 3 JátékképekDiablo 3 Játékképek

Annak érdekében, hogy az aukciós házban lehetőleg csak értékes tárgyak legyenek, a Blizzard egy kis pénzt kér a tárgyak listázásáért (minden héten lesz olyan nap, mikor ingyen hirdethetünk meg tárgyakat), ám lehetőséget biztosítanak arra, hogy az aukció során szerzett pénzünket vagy a cég online boltjában fellelhető szolgáltatásokra (karaktertranszfer, WoW előfizetői kártya, stb.) költsük, vagy egy külső, jelenleg még ismeretlen cégen keresztül valódi pénzt kapjunk.

A szolgáltatás természetesen tartalmaz egy keresőt, amivel könnyedén megtalálhatjuk az aktuális karakterünk számára vagy a fejlődésünk szempontjából az ideális fegyvert/felszerelést, illetve beállíthatjuk, hogy a gép automatikusan licitáljon helyettünk az egyébként teljesen anonim verseny során. Fontos tudni azonban, hogy ha egy patch során a megvásárolt tárgyunk képességei megváltoznak, vagy az egy az egyben eltűnik, a Blizzard nem kárpótol minket.

Maga a Blizzard egyébként nem fog képességfokozó tárgyakat felpakolni az aukciós házra, ezt a felületet ugyanis teljes mértékben a játékosoknak hagyják meg, valamint jelenleg nincsenek arra vonatkozó tervek, hogy más játékaikban (értsd: World of WarCraft) is megjelenjen egy ilyesfajta szolgáltatás.