• Bemutatkozott a Tremere klán
  • Ide a vérmágiát űző vámpírok jönnek
  • Egyes képességeik meglehetősen brutálisak

A kezdő játékosok osztályát alkotó Thinblood és a bukott anarchistákból álló Brujah klán után most egy újabb vámpírcsoportot ismerhetünk meg, méghozzá a vérmágiát használó Tremerét. Ez a klán alapos kutatás után képessé váltak a vámpírok vérének, a Vitae-nek az irányítására – ez a forrása a vérszívók emberfeletti képességeinek, szóval képzelhetitek, mire képes, ha a mágiával ötvözik.

A Tremere vérmágiája két formában jelentkezik. Az egyik az Auspex, ami afféle mentális erő. Ennek két képessége a következő: az Aura Sense-szel megfigyelhetjük és megjelölhetjük az NPC-ket akár a falakon keresztül is, illetve felfedhetjük gyengeségeiket. A Psychic Projection pedig testen kívüli élményt biztosít, vagyis a vámpír lelke elhagyja a testét, így végezhet felderítést, hogy az Aura Sight-tal megjelölje a messzebb lévő NPC-ket, valamint telepatikus képességeivel akár össze is zavarhatják ellenfeleiket.

A vérmágia másik formája a Thaumaturgy, ami már-már megszegi a vámpírok rejtőzködését biztosító Maskarádé törvényeit, hiszen eléggé látványos hatásai vannak. A Skewerrel a vámpír a vére egy részét az ellenség lábához küldheti, ahol aztán pengeéles tüskékké formálódva felnyársalja azt – eztán a vér visszatér a forráshoz. A Purge-gal vámpírunk vért hányhat az áldozatára, ezzel súlyos sérüléseket okozva, míg a Blood Boil a Purge egy erősebb formája: ha másodszor is lehányjuk ellenfelünket, a vér bejut a vénáiba és felrobban. A vér minden esetben visszatér gazdájához.