• Júniusban érkezik a The Elder Scrolls Online: Gold Road
  • A ZeniMax Online Studios MMORPG-jének legújabb kiegészítője
  • Amely új régiót és történetet kínál
  • Emellett pedig varázslatkészítéssel igyekszik feldobni a formulát

Szinte hihetetlen, de április 4-én már 10 esztendős lesz a ZeniMax Online Studios által hegesztett The Elder Scrolls Online, amely a Bethesda világhírű franchise-át hozta el az MMORPG-k kedvelőinek, méghozzá elég nagy sikerrel. Az alkotás már számos kiegészítőt kapott az elmúlt évek során, a legújabb, Gold Road névre keresztelt bővítmény azonban nem csupán új helyszínt és kalandokat ígér, de egy régóta várt funkciót is elérhetővé tesz a rajongók számára. 

Nevezetesen a varázslatkészítést, ami fontos részét képezte például az Oblivionnak (emlékszem, sikerült összeállítanom anno néhány igazán ütős hókusz pókuszt), ám azóta sajnos nem kapott túl nagy figyelmet ez a mechanika. Az úgynevezett Scribing ad majd lehetőséget a kísérletezésre, amivel "összegyűjthetjük és testre szabhatjuk" a Grimoire-nak hívott egyedi képességeket, melyek mindegyike rendelkezik "elsődleges, másodlagos és harmadlagos hatással", amiket természetesen még módosíthatunk is. Talán mondanunk sem kell, hogy mennyi új lehetőséget nyit meg a rendszer buildépítés terén (karakterosztálytól függetlenül), de persze azoknak sem kell majd csalódniuk, akik adnak a külsőségekre, a Gold Road ugyanis 22 darab összegyűjthető stílust fog tartalmazni az indulásakor, melyekkel bárki feldobhatja a Grimoirokat. A korábbi The Elder Scrolls-felvonások kedvelői egészen biztosan tárt karokkal fogadják majd a Scribingot, ám szerencsére nem csak emiatt izgalmas az expanzió.

Hanem a helyszín miatt is, hiszen értelemszerűen kapunk egy új régiót, méghozzá a Cyrodiilben található West Weald képében, amely nem csupán méretes, de a változatosságra sem igazán lehet panasz. Az Oblivion egyik ikonikus városának, Skingradnak (amely itt kvázi a főváros szerepét tölti be) is otthont adó terület összesen három részre lesz osztva, kezdve a címadó Gold Roaddal, ami egy őszi színekben pompázó erdőt takar. Ott van továbbá az esőerdőket idéző Valenwood Annexation (a felhasználók már elég régóta vágytak dzsungeles környezetre) és a száraz területekkel övezett Colovian Highlands is, szóval vizuális szempontból sem lesz unalmas a kiegészítő. Ahogy történet terén is számíthatunk meglepetésekre, hiszen bemutatkozik például egy 18. Daedric herceg, Ithelia, aki akár a távoli jövőben érkező The Elder Scrolls 6-ban is feltűnhet (méghozzá birodalmával, Mirrormoorral együtt), szóval érdemes lesz odafigyelni rá. Üröm az örömben, hogy új társat sajnos nem kapunk, erre egészen az év utolsó DLC-jéig kell várnunk. A The Elder Scrolls Online: Gold Road június 3-án jelenik meg PC-re és Mac-re, a konzolos verziók pedig június 18-án érkeznek.