• Hazai idő szerint tegnap este zajlott le a megbeszélés
  • Donald Trump és a videojáték-ipar szereplői zárt ajtók mögött tárgyaltak
  • Az eseményről nyilatkozók azt eredménytelennek és bizarrnak nevezték

Bár a sajtó elől elzárva zajlott le a tegnapi megbeszélés Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke és a videojáték-ipar néhány nagyobb szereplője közti tárgyalás, utólag volt, amiről beszéltek a felek. A Washington post értesülései szerint a konferencia felvezetőjeként egy videojátékokból összeállított montázst mutattak a résztvevőknek (melyet a Fehér Ház YouTube csatornájára is feltettek, lásd alább), majd az elnök megkérdezte: „Ez erőszakos, nemde?”

Mindezek után azonban nem volt komolyabban szó arról, hogy a játékbeli tartalmakat bármiféle kormányzati intézkedéssel korlátoznák. A beszélgetés sokkal inkább a szigorúbb korhatár-besorolásról, vagy az ipar által önkéntesen vállalt korlátozásokról szólt, de ennél tovább érdemben nem haladt.

„Üdvözöltük a mai, az elnökkel és más megválasztott képviselőkkel való Fehér Házban tartott találkozás és megbeszélés lehetőségét. Beszéltünk a számos kutatásról, melyek lefektetik, hogy nincs összefüggés az erőszakos magatartás és az videojátékokban látható erőszak között, továbbá a videojátékok alkotmányos védelméről, valamint az ipar korhatárbesorolási rendszeréről, mely lehetővé teszi a szülők számára a tájékozódást” – áll az ESA nyilatkozatában.

Azt senki sem tudta megmondani, hogy ezek után mi az elnök álláspontja, de a jelenlévő, az ipart komolyan kritizálók közül sem említette senki, hogy bármiféle közvetlen tartalmi korlátozás (magyarul: cenzúra) bevezetése szükséges lenne.

trump-whatup.jpg