• Donald Trump az erőszakos játékokat okolja az iskolai lövöldözésekért
  • Ma este megbeszélésre hívta az ipar főbb szereplőit

Donald Trump korábban már kifejtette álláspontját az erőszakos videojátékokról, pontosabban szólva az elmúlt időben megszaporodott iskolai lövöldözések fő kiváltó okaként nevezte meg azokat. Azóta is nagy a felhajtás az ügy körül, egy kiskorút a bíróság már el is tiltott az agresszív játékoktól, sőt, még a telefonját is elkoboztatta. Közben felmerültek egyéb ötletek is, a betiltástól az extra adóig születtek javaslatok, miközben a lutridobozok szerencsejáték mivoltáva Európán kívül csak Hawaii foglalkozik.

Korábbi bejelentésének megfelelően az amerikai elnök megbeszélésre hívta össze a videojáték-ipar főbb képviselőit. A tárgyalásokra hazai idő szerint este nyolc órakor kerül sor, a Washington Post jóvoltából most már a résztvevő feleket is ismerjük.

Az ipar képviseletében Robert Altman, a ZeniMax részéről (ahol egyébként Robert Trump, az elnök testvére is fontos pozíciót tölt be, de ő nem lesz jelen); Strauss Zelnick a Take-Two oldaláról; és az ESA feje, Michael Gallagher vesznek részt. Igaz, a lista nem hivatalos vagy teljes, de reprezentatívnak még így sem nevezhető.

A Daily Beast értesülései szerint Donald Trump a fegyveres erőszakot egy az egyben a videojátékokra kenné. A lap szerint (névtelen forrásokra hivatkozva) a Fehér Ház „siet, hogy valami komoly gyűlés látszatát keltse”, továbbá a játékipar többi szereplőjének reakcióit is ecseteli, akik „értelmetlennek”, „politikai manővernek” és „kutya-póni shownak” nevezték az egész hercehurcát.

donald-trump-morci.jpg