Az elmúlt hét a Star Wars Battlefront 2 körül kialakult balhétól volt hangos: A Disney mossa kezeit, a Wall Street egyes elemzői szerint nem is olyan drága ez, és úgy látszik továbbra sem csillapodnak a kedélyek. A belga játékokkal foglalkozó bizottság kijelentette, hogy nem csak a nagy port kavart játékban, hanem úgy általában véve a lootbox bizony szerencsejáték, és egész Európában betiltanák. Ehhez csatlakozik az igazságügyi miniszter, Koen Geens érvelése, miszerint a szerencsejáték és a videojátékok keverése veszélyes a gyermekek mentális egészségére nézve.

star-wars-battlefront-2-allegiance-crate.png

De nem csak mifelénk, az öreg kontinensen, hanem a világ másik végén, az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii-n is hasonló véleményen vannak. A demokrata képviselő, Chris Lee véleménye szerint a Battlefront 2 nem más, mint egy Star Wars témájú kaszinó, mely a gyerekeket csábítja pénzköltésre.

“Az egyik zavaró tényező számomra, hogy ez egy olyan gyakorlat volt eddig, amit a mobiljáték piacon láthattunk. Ez most már a fösodorba is bekerült. Ez egy AAA játék, melyet a világ egyik legnagyobb stúdiója adott ki. És a legnépszerűbb szellemi terméket [Star Wars] kapcsolták hozzá” - teszi hozzá Sean Quinlan, állami képviselő.

A sorban megszólalók gyakorlatilag a belgákkal értenek egyet: a fő célpontnak a gyermekeket tartják, és mint szerencsejátékot, szabályoznák a lootboxokat, vagy az ilyen tartalmakhoz való hozzáférést. A lényeget ugyan elmondtuk, de angolul értő olvasóinknak álljon itt a videó a hawaii-i kormányzati tájékoztatóról.