A Star Wars Battlefront 2 körüli botrány szépen szétterjedt, ami valószínűleg a kiemelt brandnek is köszönhető, hiszen a Star Wars nem éppen egy ismeretlen márka, és nem kispályások dolgoznak eme franchise-on. A témával foglalkozott a Wall Street Jurney és a The Washington Post is, de különféle elemzőcégek sem hagyták figyelmen kívül az esetet.

A Wall Street-i KeyBanc Capital Market is megvizsgálta az ügyet, és arra jutott, hogy bár a Battlefront 2 gyengén nyitott, a mikrotranzakció leállítása csak átmeneti kockázatot jelent. A cég szóvivője szerint a játékosok egész egyszerűen túlreagálják ezt az egész mikrotranzakciót, amihez az EA, a Star Wars franchise, a Reddit és az aggályoskodó videojátékos újságírók remek táptalajt nyújtottak.

A KeyBanc Capital Market értesülései szerint az EA részvényei immár 9%-ot estek ebben a hónapban, hála a Star Wars Battlefront 2-nek. A szakértő arra is kitért, hogy a játékokkal anyagilag még mikrotranzakcióval együtt is jobban járunk, mint a tévézéssel vagy a filmnézéssel. Ha 60 dollárt számolunk a játékra és 20-at a mikrotranzakcióra, akkor 2,5 órányi játékidőt kapunk 40 centért naponta. A televíziónál ugyanez az arány 60-65 cent óránként, a filmkölcsönzésnél 80 cent óránként.

Ennek tükrében jelenti ki a cég képviselője, hogy a videojátékok kiadói még olcsón kínálják portékáikat, és tulajdonképpen emelniük kéne az árakat. Végezetül elmondta, hogy ha szeretjük a Star Warsot és szeretünk játszani, jobb, ha a filmeket kihagyjuk, mert sokkal olcsóbban megússzuk a dolgot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!