Végleg bezárt a Flagship StudiosEgy kicsit szomorú az, amikor arról kell írni, hogy egy fejlesztőgárda abbahagyja a munkáját, akármennyire középszerű vagy rosszak voltak a játékaik.

Ma hivatalossá vált, hogy a főleg a Hellgate Londonnal és a Mythosszal híressé vált Flagship Studios végleg bezárja kapuit. A bezárás legfőképpen pénzügyi okok miatt történt, egyszerűen nem tudtak elegendőt hozni a konyhára a játékaikkal.

A veszélyt már érezni lehetett, mikor nemrég az egyik koreai befektetőjük, a HanbitSoft megpróbálta átvenni az irányítást a Hellgate London felett. Aztán ott voltak a leépítések is, amik a fejlesztőcsapatot, és az online szolgáltatásokért felelős Ping0-t érintették (ezekről NightBagoly kolléga is írt). Végül ma bekövetkezett, amit csak a rémálmaikban láttak a Flagship emberei: a teljes fejlesztőcsapatot szélnek eresztették, és bezárt a bolt.

Kár értük, főleg azért, mert csomó tehetséges srác dolgozott ott -- a volt Blizzard North-os fejlesztők nagy része --, és tudtak volna egy igazán sikeres játékot csinálni.