• Új csalás elleni frissítés érkezett a PUBG-hez.
  • A folt véletlenszerűen is kibannol játékosokat.
  • A fejlesztők "tudnak a hibáról", "dolgoznak rajta".

Új patch-et aktiváltak a Playerunknown's Battlegrounds éjszakai szerverfrissítése alkalmával, azzal a céllal, hogy a játékot üzemeltető Bluehole az eddiginél hatékonyabban léphessen fel a csalók ellen. A folt azonban túl hatékonynak bizonyult: nemcsak valódi csalókat tiltott ki, hanem becsületes játékosokat is, méghozzá látszólag véletlenszerűen.

A panaszkodó játékosok tömegesen lepték el a PUBG hivatalos közösségi média fiókjait és Reddit témáját, a szokatlanul nagy roham pedig a fejlesztőket is megtántorította. Twitteren elismerték: tudatában vannak egy "észlelési logikát érintő hiba" létezésének, és dolgoznak a megoldáson, addig pedig türelmet kérnek. Arról, hogy a véletlenszerűen kitiltott játékosok fiókjait visszaállítják-e, nem adtak tájékoztatást.

A Bluehole egyébként elég furcsán kezeli a csalásokat és a kitiltást: előbbit jórészt felhasználói bejelentés alapján bírálják el, ám többször is elismerték, hogy sem a játék kill cam-rendszere, sem a célkövetés nem működik tökéletesen -- ennek ellenére a bannolás visszafordíthatatlan, a csapat vasszigorral viseltet a szerintük jogosan bannolt vásárlókkal szemben, akik a Steam-fiókhoz hozzárendelt játékuk miatt újra még csak meg sem tudják vásárolni a programot.

Bár a drákói szigor eredményeként azt várnánk, hogy a csalás ritka jelenség lesz a PUBG-ben, nem ez a helyzet: a főleg kínából bejelentkező TPP-játékosok között rengeteg a cheater, a Bluehole azonban nem szeretne bevezetni régiózáras matchmakinget, emiatt pedig egyre többen hagyják ott a több mint 30 millió példányban értékesített battle royale-t.