Pár hónappal ezelőtt szerény személyemnek jutott az a megtiszteltetés, hogy két teljes oldalon számolhassak be az End of Nations bétatesztjéről a PC Guru magazin hasábjain. Akkor azt írtam, hogy egy jól működő formulát alkotott az ex-westwoodosokat tömörítő Petroglyph, csak kell még egy kis idő, hogy kiforrjon a játék. Nos, azóta hónapok teltek el, az End of Nations viszont nem jelent meg, sőt, a bétát nemrégiben határozatlan időre elhalasztották, mondván, hogy akadt pár technikai probléma, amit nem árt alaposan kiismerni. Ekkor még nem gyanakodtunk, de a Eurogamer ma reggel olyan információkat közölt, melyek alapján úgy néz ki, hogy veszélyben a fejlesztés.

Az első és legsokkolóbb infó: 30 embert menesztettek a csapattól, egyelőre meg nem magyarázott okok miatt. Mivel a Petroglyph nem egy sok száz főt alkalmazó cég, ez nagy baj, ám ennél még aggasztóbb lehet játékosszemmel, hogy a Trion elkezdte visszaküldeni a pénzt azoknak az End of Nations bétatesztelőknek, akik előzetesen megvásárolták a programot. Myll Erik közösségi kapcsolatokért felelős menedzser a fórumon azt írta, nem törölték a játékot, de ez sehogy sem jó így -- oké, polcra tehették anyagi okok miatt, ám mind tudjuk jól, hogy mi következik ezután.

Reméljük, összeszedi magát a Petroglyph és kiad valami értelmes közleményt, mert a médiacsönd csak tovább idegesíti a játékosokat. Ha nem lett volna ígéretes az End of Nations, talán senki sem lenne ilyen szomorú, mivel azonban a jövő év egyik nagy reménységéről van szó, elkélnének az őszinte, nyílt szavak.