• Új betekintő videó a Resident Evil: Welcome to Raccoon City-hez
  • Amiből kiderül, hogy a film az első két játék történetét adaptálja
  • Mozipremier december 2-án

A legfőbb kritika az volt Paul W. S. Anderson Milla Jovovich főszereplésével készült Kaptár (Resident Evil) szériájával szemben, hogy túlságosan eltávolodott a játékok világától. Az új filmadaptáció alkotói azonban már többször jelezték, hogy elsődleges forrásnak az ikonikus játékokat tartják. A Welcome to Raccoon City rövid, ám annál tartalmasabb betekintő videójában maga a rendező mondja el világosan, hogy milyen típusú alkotást (horrort) várhatunk, illetve összehasonlító snittekkel illusztrálja a mozgókép alapanyaggal viselt hűségét.

A videóból kiderült, hogy lényegében rebootolják a sztorit, teljesen a kezdetektől építik fel a történetet. Igyekeznek a játék összes jellegzetes motívumát és karakterét bemutatni a filmben. Ennek megfelelően érkezett egy plakát is, rajta a főhősökkel. Claire szerepében Kaya Scodelariot láthatjuk, Jill Valentine-t Hannah John-Kamen, Chris Redfieldet Robbie Amell, Albert Weskert Tom Hopper, Leon S. Kennedy-t pedig Avan Jogia alakítja.

rewrcintlonline6072x9000ensemble104.jpg
(A kép forrása: The Gamer)

A Johannes Roberts (47 Meters Down, The Strangers: Prey at Night) által írt és rendezett film a tervek szerint december 2-án kerül mozikba Magyarországon. A korábban közzétett hosszú előzetes rávilágít a sorozat első két játékán alapuló történetre is, miszerint néhány túlélő próbálja leleplezni az Umbrella Corporation tevékenységét, ami magára hagyta az egykor virágzó, mára azonban haldokló Raccoon City-t. Ti várjátok már a mozibemutatót?

mv5bnmrjmwqymditmzjlmc00ytnjlwjiowmtndg1yzyyn2y1nwfkxkeyxkfqcgdeqxvymtu5mjayodqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)