• A Resident Evil 4 VR csonkább, mint az eredeti
  • Több módosítás is érte az új vizuális megközelítésnek hála

Az, gondolom, senkit sem lep meg, hogy a Resident Evil 4 VR változata alaposan eltér az eredeti játéktól, hiszen az új vizuális megközelítés sok játékmenetbeli változtatást igényelt. Elég csak arra gondolni, hogy a program külső nézetből belsőre váltott, és az irányítás is megváltozott.

Az amerikai IGN viszont ennél részletesebben is elmerült a Resident Evil 4 VR-ban, és egy videó keretében megmutatta, hogy mik a legnagyobb különbségek. A technikai változtatásokon és az extra tartalmak hiányán túl láthatunk példát a cenzúrára is, ami eléggé érdekes. Merthogy fejeket simán szét lehet lőni, de például Leon nem flörtölhet Hannigannel.

Különösen furán jön ki az a jelenet, amiben Luis Sera először találkozik az elnök lányával, Ashley-vel. A férfi az eredeti változatban szemérmetlen megjegyzést tesz a lány alakjára, aki erre érthető módon dühbe gurul és gorombán kezd viselkedni Serával szemben. A VR változatból a megjegyzés teljesen kimaradt, ennek hála Ashley ok nélkül bunkó Luisszal. Ha pedig nem ismerjük a jelenet eredetijét, akkor ezt látva joggal hihetjük azt, hogy az elnök lánya egy elkényeztetett liba. Szóval hajrá cenzúra, így kell egy női karaktert irritálóvá tenni.