A Double Fine gárdájától első sorban kaland- és szerepjátékokat várunk a vezető fejlesztő ilyen téren való jártasságából kifolyólag, ám a cégtől egyáltalán nem áll távol az, hogy kísérletezzenek. Így született meg a kinectes Sesame Street: Once Upon a Monster, a tower defense stílust bővítő Iron Brigade, vagy éppen a hősök menedzselését szimuláló Middle Manager of Justice. Ennélfogva tehát semmi okunk meglepődni azon, hogy következő programjuk egy pontgyűjtögetős ritmusjáték.

Az új üdvöske a Dropchord nevet kapta, s alapvetően egy rémesen egyszerű programmal állunk szemben, amiben semmi más dolgunk nincs, mint a zene ritmusára minél ügyesebben gyűjteni a pontokat. Persze aki már játszott ehhez hasonló programmal, az tudja, hogy mindez nagyon nehéz tud lenni, ha egyszer felpörög a ritmus -- eggyé kell tehát válni a zenével és a játékkal.

A kérdés persze felmerül: akkor mégis mi a különleges a Dropchordban? Nos az, hogy a PC-re, iOS-re és Macintoshra érkező program elsők között támogatja a májusban érkező Leap Motion kontrollert. Ez egy apró eszköz, ami bizonyos tekintetben hasonlóan működik, mint a Kinect, csak éppen nem a teljes testünket, hanem csak a kezünket, pontosabban az ujjaink mozgását és térbeli helyzetét követi. Fontos továbbá tudni azt is, hogy a Dropchord csak ezen perifériával játszható.