Bár egy időben úgy tűnt, hogy nem a madarak csiripelnek, csupán a szél fúj furán, mostanra egyre biztosabbá válik, hogy tényleg készül egy Silent Hill-játék  8 évvel a legutolsó rész, illetve kétszer ennyivel a legutóbbi számozott epizód után visszatérhet tehát sokak kedvenc horrorszériája. Konkrétumok persze még nincsenek, csupán a pletykákra tudunk koncentrálni, szerencsére azonban van olyan forrás, amely nemcsak megbízható, de szívén is viseli a széria sorsát. Avagy nézzük, hogy Dusk Golem szerint mi várható Silent Hill-fronton!

NEM REMAKE, SOFT-REBOOT

A remake-ek jelenleg virágkorukat élik, és a Silent Hill is pont abból a korból származik (kilencvenes évek vége), ahonnan a legtöbb felújítás érkezett mostanában, legyen az Crash, Spyro, Resident Evil vagy éppen legutóbb Final Fantasy. A Silent Hill esetében azonban nem erről van szó, hanem egy soft-rebootról, amely hű marad mindahhoz, amit a sorozat képvisel, ugyanakkor egy olyan játéknak szánják, amelybe bárki fejest ugorhat, különösebb előismeret nélkül is.

silent-hill-200524-1.jpg

A SONY RÁNTJA ÖSSZE AZ EREDETI CSAPATOT

A Konami eredetileg két ötlettel házalt még 2018-ban: egy reboottal, illetve egy epizodikus játékkal. Ezek közül végül az előbbi valósul meg (egészen pontosan erről hallani csak egyelőre), méghozzá nem a Konami által, a fejlesztést ugyanis – amely állítólag 2019 eleje óta zajlik – a PlayStation japán részlege végzi, így a játék ennek megfelelően PS5-exkluzív lesz. A Sony Japan csapatában alapból vannak olyanok, akik korábban dolgoztak már valamelyik Silent Hill-játékon, melléjük azonban visszahozzák azokat is, akiknek kulcsszerepe volt az első rész fejlesztése során. A projekt direktora ezúttal is Tojama Keicsiró, a hátborzongató dallamokat most is Jamaoka Akira komponálja, míg a látványtervezéssel az eredeti Silent Hill szörnyeit megálmodó Itó Maszahirót bízták meg.

silent-hill-200524-2.jpg

SE KODZSIMA, SE FELVÁSÁRLÁS

A Sony közreműködése tehát biztos(nak tűnik), egyes híresztelések azonban továbbmentek ennél  méghozzá tévesen. A konzolgyártó például egyes pletykákkal ellentétben NEM vásárolta meg a Silent Hill-jogokat, azok továbbra is a Konaminál vannak, a vállalat pedig ennek megfelelően valamekkora mértékben részesedést kap majd az eladásokból származó bevételekből. Lehetett hallani emellett arról is, hogy a Kodzsima Hideo-féle, idejekorán lelőtt Silent Hills-projektet is felélesztik (a P.T. ugyebár ennek volt a demója), úgy tűnik azonban, hogy ennek nincs különösebb valóságalapja.

silent-hill-200524-3.jpg

JÁTSZHATÓ FORMÁBAN FOGJÁK BEMUTATNI

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az új Silent Hillt a PS5 első bemutatóeseménye során fogják leleplezni, ami annak alapján mindenképpen logikusan hangzik, hogy a Sony készíti magát a játékot is. Ráadásul úgy tűnik, hogy jóval többre számíthatunk, mint egy puszta bejelentés, a titokzatos projektből ugyanis állítólag már játszható demó is van, melyet bőszen mutogatni fognak a leleplezést követően. Tehát már csak abban kell bíznunk, hogy igazak legyenek a júniusi PS5-bemutatóról szóló híresztelések  a Sony sokáig már szerencsére nem húzhatja az első játékok, illetve a konzol bemutatását, úgyhogy az időpont erősen valószínűnek tűnik.

silent-hill-200524-4.jpg

Hiába tűnt tehát nagyon távolinak egy-két évvel ezelőtt egy új Silent Hill, most úgy néz ki, hogy a generációváltás és a PS5 elhozhatja a várva várt visszatérést. Reméljük, hogy nem kell sokat várnunk, és mielőbb láthatjuk is  addig is olvassátok el korábbi cikkünket, melyben a Silent Hill-franchise történetét mutattuk be.