• Egy mobilos kiadó-fejlesztő cég, a Nifty vezetője lett Peter Moore
  • Korábban a Segánál, a Microsoftnál és az EA-nél töltött be fontos pozíciót

Peter Moore 2017-ben elköszönt a játékipartól, hogy napjaink egyik legsikeresebb futballklubja, a Liverpool FC igazgatója legyen, ahol aztán később bajnoki címet is ünnepelhetett. Úgy tűnik azonban, hogy a búcsú csak ideiglenes volt, a veterán vezető ugyanis most visszatért, méghozzá a Nifty élén. A mobilos kiadó-fejlesztő cég licencelt sportjátékokra specializálódott, mint például az NFL Clash, így a terep mindenképpen otthonos lesz Moore számára.

visszatert-a-jatekiparba-peter-moore.jpg

A 65 éves üzletember már az előző évezredben ott volt az ismert arcok között, hiszen ő vezényelte le a Dreamcast startját a Sega of America elnökeként, egy generációval később pedig már a Microsoft színeiben pózolt az Xbox 360 rajtjánál, mint a szórakoztató divízió alelnöke, hogy aztán később tíz évet töltsön el az Electronic Arts kötelékében, egészen az ügyvezető igazgatói posztig jutva.

"Izgatott vagyok amiatt, hogy csatlakozhatok a Nifty Gameshez, és alig várom, hogy együtt dolgozhassak az alapítókkal, Jon Middletonnal és Pete Wanattal, valamint az egész csapattal a sportjátékok egy teljesen új műfajának megalkotásán" – nyilatkozta a még mindig rendkívül ambiciózus Moore.