Vörös Riadó, harmadszorra is!Mint láthattátok, a Guru címlapja egy szerencsétlen véletlen folytán még a hivatalos bejelentés előtt szétterjedt a világhálón, nem kis galibát okozva ezzel nekünk - ezért sem kerülhetett ki mostanáig semmilyen anyag a PGO-ra az új sikerstratégiával kapcsolatban. Ám a jég megtört, és az EA hivatalosan is bejelentette a Red Alert széria újraélesztését. Mindezt három kiadott képpel és egy ebből az alkalomból elkészített jópofa tévéadás keretében tette, melyeket természetesen nálunk is megtalálhattok, a cikk után.

Az új epizód konfliktusa ezúttal is az idő megbolygatásából fakad majd, ugyanis a pusztulás küszöbén álló Szovjetunió elszánt vezérei orvgyilkosokat küldenek a múltba, hogy átírják a történelmet, és újra dicsőségben fürödhessen a vörös birodalom. A küldetés sikerrel járt, ám az idő nem játék, valahol úgyis visszaüt, ha megbolygatják - így történhetett, hogy az új, alternatív jelenben a felkelő nap birodalma iszonyatosan felfejlődött, és ez a harmadik világháború kirobbanásához vezetett.

Tehát Japán lesz a harmadik választható fél, a vízi harc sokkal inkább előtérbe kerül, megmaradtak az élőszereplős átvezető mozik, a grafika pedig káprázatos - noha a képekből nem biztos, hogy átjön, de tényleg gyönyörű lesz -, ám ami a legnagyobb durranásnak ígérkezik, az a kooperatív játékmód. Barátainkkal is végigtolhatjuk a sztorit, ami szerintem hatalmas élmény lesz, főleg ha jól fog működni - márpedig miért ne működne jól, hiszen ezen dolgoznak Los Angelesben éjjel-nappal.

Az újdonságokból legyen is elég ennyi, akit érdekel a téma, a PC GURU legújabb számában 10 oldalon keresztül olvashatja Sasa beszámolóját, ugyanis kint járt az EA Los Angeles-i stúdiójában, és már ki is próbálhatta a cuccot...

Vörös Riadó, harmadszorra is!Vörös Riadó, harmadszorra is!