Az ingyenesen játszható programok nagy-nagy problémája, hogy nehézkes úgy beállítani a megszerezhető tárgyak készletét, hogy azok ne jelentsenek könnyű győzelmet azok számára, akik mindezeket megengedhetik maguknak. Ez ugyebár a pay-to-win jelensége, ami sok játékost eltántorít az adott programtól már a mikrotranzakció hallatán, hiszen abban tényleg semmi szórakoztató nincs, ha a tehetősebb játékosok kezében vannak a legjobb, legpontosabb és legnagyobbat sebző fegyverek.

Ezt a problémát a Wargaming.net csapata is felismerte, s elhatározták: megválnak az olyan felszerelésektől, melyek sportszerűtlen előnyhöz juttatják a játékosokat. Ezt az elgondolást a jelenleg futó és a jövőben érkező játékaikban is követni fogják, a hangsúlyt pedig a jóval kevésbé ártalmas kozmetikai bővítményekre fektetik majd.

Természetesen várható, hogy a pay-to-win rendszer megszüntetésével a mikrotranzakcióból élő játék bevétele csappanni fog, ám a cég abban bízik, hogy a jobb, igazságosabb játékélmény megteremtésével több játékost tudnak magukhoz vonzani, akik hosszú távon több pénzt költenek majd. A rendszert a Wargaming.net free-to-winnek keresztelte el, s már 2012 óta tesztelik, láthatóan eredményesen, ugyanis készen állnak az élesben való bevetésre. Sok sikert kívánunk nekik és reméljük, követőik is akadnak majd.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

World of Tanks -- Megjelenés: 2012. április 12. -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2000 MHz, RAM: 1GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 128 MB, HDD: 2 GB