Warren Spector és John Woo bemutatja: Ninja GoldAki nem ismerné Warren Spectort, annak elmondom, ő alkotta meg a Deus Ex, a System Shock és a Thief: Deadly Shadows című játékokat, melyeket egytől egyik a műfaj kiválóságai közt tartanak számon. Az Ion Storm csapatát 2004-ben hagyta ott, majd megalapította a Junction Point Studios-t. Itt egészen eddig titokban tartották az összes projektet, csak találgatások keringtek, de most lerántották a leplet első játékukról.

A Ninja Gold egy ősi vérvonal büszke leszármazottjának, egy tradíciótisztelő nindzsa harcosnak mutatja be történetét, a modern korba helyezve a titkos hadviselést. Dél-Afrikában szőrén-szálán eltűnik egy hatalmas aranyszállítmány és ebben a jakuzák és az orosz maffia is benne van.

Az ötlet John Woo-tól származik, ő akart valami olyat készíteni, amiben hagyományos nindzsák vannak napjainkba helyezve, ez pedig egyből megtetszett Spectornak, aki nagy lehetőséget látott a tradíciók és a modern idők találkozásában. A fontosabb karakterek, de leginkább a főhős megtervezésében Woo is meghatározó szerepet játszott, a kezdetektől fogva.

A film és a játék összefonódása általában úgy történik, hogy Hollywodból megkeresik a fejlesztőket és a kiadókat egy ötlettel, abban bízva, hogy majd lesz belőle valami. Kevésbé tipikus az az eset, mikor a játékfejlesztők keresik meg a filmeseket valamivel, ami elég jónak tűnik ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésüket.

Warren Spector és John Woo bemutatja: Ninja GoldMost azonban teljesen eltérő módon talált egymásra a két média nagyágyúja. Spector és John Woo is olyan dolgot szeretett volna készíteni, ami filmekben és játékokban is egyaránt jól működik. Olyan koncepció létrehozása volt a cél, amit egyszerre több médiában is fejlesztenek úgy, megállja a helyét és ez új irányvonal mindkét téren.

A rendezőóriás már 2003-ban megalakította a Tiger Hill Games stúdiót, melynek első játéka a Stranglehold lesz idén ősszel, a Midway kiadásában, ami úgymond virtuális folytatása lesz a klasszikus Hard Boiled című filmnek. Ennek a vászonravitelét is tervezik már, így nem meglepő, hogy a cég főleg olyan címeket akar fejleszteni, melyeknél a megfilmesítés lehetősége meghatározó szempont.

A Ninja Gold mozgókép formában minimum két év múlva érkezik a Fox Atomic gondozásában (ez a 20th Century Fox új műfajokkal foglalkozó leányvállalata), ugyanis jövőre tervezik a forgatás elkezdését. A játékról még kevesebbet tudunk, egyelőre nincs megjelenési dátum, és a kiadót sem nevezték meg.

(Az alábbi képek Spector és John Woo játékokból származnak.)