• Hosszabb lesz a Wasteland 3, mint elődje
  • Alsó hangon is 50 óra játékidőre számíthatunk

Utoljára az E3 2019 során láthattuk a Wasteland 3-at, mikor a Microsoft konferenciáján egy humoros trailerrel jelentkezett a játék. Sokkal többet nem tudtunk meg róla akkor, azóta viszont kiderült, hogy idén már nem készül el a játék, várhatóan jövő év tavaszán viszont elmerülhetünk Colorado nukleáris telében. A tervek szerint Steamen korai hozzáférésben is elérhető lesz majd a játék, a közösségi gyűjtést támogatóknak pedig még korábban lesz lehetőségük kipróbálni az alfa és béta verziókat.

De ami már most látszik, hogy a játék tartalmát tekintve hosszabb lesz mint elődje, mely (vérmérséklettől függően) nagyjából 50 óra szórakozást tartogatott. Tim Campbell egy, a Wccftech-nek adott interjúban elárulta:

“50 óra játékidőt céloztunk meg, ami nagyjából annyi, mint a Wasteland 2 hossza. Bár ezeket a dolgokat elképesztően nehéz megbecsülni. Mert egy olyan játéknál, ahol számos különböző választási lehetőséged van, mindenki más megközelítésből is játszik vele. Vannak rövidebb, és vannak hosszabb módjai a játéknak. Úgyhogy nagyjából a középutat lőjük be, innen lesz aki kevesebb, lesz aki több idő alatt teljesíti a játékot. Tudom, hogy nagyjából a Wasteland 2 hosszát céloztuk meg, de végül túlnyúltunk rajta.”