• Jövőre érkezik a Watch Dogs Legion
  • Melyben a címével ellentétben sajnos nem lesznek kutyák
  • Méghozzá azért, mert a fejlesztők nem tudták, hogy mit kezdjenek velük

Az Ubisoft idei E3-as konferenciájának az egyik sztárja kétség kívül a Watch Dogs Legion volt, mely egyből egy méretes játékmenet trailerrel és egy parkourozó hacker nagyival lopta be magát a játékosok szívébe. A játékkal kapcsolatban persze még rengeteg a kérdőjel, de egy dolog sajnos már biztosra vehető: a Watch Dogs Legion kutyák nélkül érkezik.

ubisoft-kutya-e3-01.jpg

Az eset már csak azért is sajnálatos, mert a Watch Dogs 2-ben remekül lehetett kutyákat simogatni, a fejlesztők szerint azonban a Legion komplex kapcsolati rendszerében nem tudtak mit kezdeni négylábú kis barátainkkal. A Watch Dogs Legion esetében ugyanis minden NPC kötődik a másikhoz, így például ha lelövünk valakit, az illetőnek a rokonai értelemszerűen megorrolnak ránk.

Ez eddig eléggé tiszta sornak tűnik, azonban a fejlesztők nem tudták eldönteni, hogy mi legyen azoknak a kutyáknak a sorsa, akiknek a gazdáját megölik. Váljanak kóbor ebekké? Szűnjenek meg létezni? Vagy egyszerűen csak kerüljenek új gazdához? Mivel ezek közül egyik megoldás sem tetszett a fejlesztőknek, valamint nem is akartak szomorú kutyákat programozni, ezért végül úgy döntöttek, hogy az állatok sajnos nem maradhatnak.

watch-dogs-legion-02.jpg

Viszont maga a játék még így is eléggé ambiciózusnak tűnik azzal az ígéretével, hogy bármelyik NPC felett átvehetjük az irányítást, kíváncsian várjuk, az Ubisoft vajon hogyan ülteti át a valóságba ezt az ötletet.