A guru elmondta, hogy a Microsoft keményen dolgozott azon, hogy a Windows 10 Store-ban kapható játékok offline állapotban is fussanak egy Windows 10-et futtató gépen. Így ez remek lehetőség egy tengeralattjárón dolgozó tisztnek, hogy szabadidejében nyomuljon a Gears of War 4-el. A legtöbb játék, ami rendelkezik kampánnyal, futtatható lesz offline, de ebben az esetben természetesen nem lesznek elérhetőek a ranglisták, az online feature-ök, vagy éppen az, hogy az emberek kiegészítőket vásárolhassanak kedvenc karakterüknek.

És hogy mit takarnak a fentebb említett megszorítások? Mindjárt elmondom! 

Ahhoz, hogy offline lehessen játszani, egy Windows 10 Store-ból vásárolt játékkal, ki kell jelölni egy meghatározott PC-t/notebookot. A kijelölt eszközt évente összesen három alkalommal lehet megváltoztatni, így ha év közben új PC-t vesz valaki, akkor azon újra el kell végezni az alábbi műveletsort.

  • Az a gép, amit ki akarunk jelölni offline játékra, legyen online.
  • Meg kell nézni, hogy a legújabb Windows 10 verzió van-e rajta (Start/Settings/Update and Security/Windows Update). Ha nem, telepíteni kell a legutolsó frissítést.
  • Ezután meg kell nyitni a Store-t, illetve ha szükséges, be kell jelentkezni.
  • Ki kell választani a Me ikont.
  • Ezután jön a Settings, majd az Offline Permissions-nél a csúszkát On-ra kell állítani.

Ez még semmi! Minden egyes Widows 10 játékot elő kell készíteni az offline játékhoz. Hogy az mit takar? Online állapotban el kell indítani a játékot, be kell jelentkezni az Xbox Live fiókba, ezután pedig ki kell lépni belőle, és már készen is van az ember. Egyszerű, mint az 1x1, nem igaz? Hát nem igazán. A Microsoft ezen fejlesztése egy kissé bonyolult, és szigorú, a Steam megoldása ennél sokkal egyszerűbb, használhatóbb. Nektek mi a véleményetek?

windows10rain.jpg