Eddig mi is úgy tudtuk, hogy a Microsoft megszünteti a Windows 7 és 8.1 rendszerről, Windows 10 operációs rendszerre történő ingyenes frissítést – legyen az eredeti vagy sem -, melynek hivatalos határideje 2016 július 29. volt kezdetben. Ezzel a dátummal valóban meg is szűnt egy lehetőség, de csak a hivatalos Windows Update ablakon keresztül.

Nyitva maradt viszont egy lehetőség. Ehhez nem kell mást tennünk, mint felmenni a Microsoft ’Accessibility’ oldalára és bepipálni a jelölőnégyzetet, miszerint használunk kisegítő lehetőségeket, melyeket alapból látás, vagy egyéb, permanens sérüléssel, hátránnyal küzdő embereknek találtak ki. De ide sorolható például a billentyűzet gombkombinációk használata, melyet azért nem kevesen használnak. Viszont hogy ez mennyire etikus, azt mindenki döntse el maga, minden esetre a Microsoft sem igyekszik nagyon tenni ellene, hiszen így még többen válthatnak ingyenesen Windows 10-re. Viszont a határidő szerint ennek is vége lesz 2017 december 31-én.

De nincs ok aggodalomra, még ezután is lehetséges lesz, hogy az eredeti Windows 7 és 8.1 példányunkat frissítsük. Ehhez nem kell más, mint egy eredeti termékkulcs. Hogy ennek a határideje mikor jár le, arról egyelőre nem beszéltek a vállalat munkatársai. Így vagy úgy, de lassan megéri Windows 10-re váltani, hiszen a folyamatos frissítés naprakészen tartja operációs rendszerünket, és javítja a védelmét olyan komolyabb támadásokkal szemben, mint a mostanság népszerű, rosszindulatú zsarolóprogramok.

windows-10-usb.jpg