A The Witcher 3: Wild Hunt nem csak az első olyan rész lesz a sorozatban, amely a következő generáció konzoljaira jelenik meg, hanem az első, amely PlayStation platformra is kijön, méghozzá PS4-re. A The Witcher csak PC-re jelent meg (a Rise of the White Wolfra keresztelt xboxos/PS2-es adaptációt törölték), míg a The Witcher 2: Assassins of the Kings már Xbox 360-ra is eljött, de a Sony masinái eddig kimaradtak Riviai Geralt hőstetteiből.

Szóval, akik PlayStationon csöppennek bele az Andrzej Sapkowski teremtette világba, azok -- ismerve a Witcher-játékok komplexitását -- valószínűleg gondba kerülhetnek, ha tudni akarják, ki kicsoda, mi hol van és mi miért történik. Éppen ezért tervez a CD Projekt RED egy afféle összefoglalót a Trónok harca szereplőjét is felvonultató Wild Huntba, amelyből az előző két részt ismerők feleleveníthetik emlékeiket, az újak pedig átfogó és informatív összefoglalót kapnak az előző részek tartalmából. Bemutatják a fontos szereplőket, elmesélik a lényeges eseményeket, mindezt főleg abból a célból, hogy a Wild Hunt alatt ne terheljék még több információval az újoncokat.

Azt viszont a lengyel fejlesztők nem árulták el, hogy ezt hogyan akarják megoldani. Lehetőségből van elég a minijátéktól kezdve a Mass Effect 2 Genesis DLC-jének mintáján át egy videóig, mint amilyen például a Dead Space második és harmadik részében volt. Egy biztos, még azelőtt szembesülhetünk az előzményekkel, hogy belemerülnénk a Wild Hunt történetébe.

Mindemellett egy kis szivárgás is történt. Az idei Gamescomon tartott zártkörű prezentáción néhány kiváltságosnak bemutatták a Wild Hunt demóját. Az azonban elkerülte a szervezők figyelmét, hogy valaki, feltehetően egy mobiltelefonnal rögzíti a látottakat. A képminőség igen rossz, de azért kivehetők rajta az események. Az igazán érdekes pillanatok 2:10-nél jönnek.

The Witcher 3: Wild Hunt -- Megjelenés: 2014 ősz -- Gépigény: nem ismert